Tel: +3143-4078128 / 06-29494118
Pater Kustersweg 11, Cadier en Keer View on Map

4-daagse cultuurreis ‘Kastelen en Kathedralen van de Picardie’

Neuville-sur-Margival, 2 tot en met 5 November 2017. Een volledig verzorgde, vierdaagse rondreis langs de hoogtepunten van de middeleeuwse architectuur in Noord-Frankrijk.

Deze geheel verzorgde vierdaagse cultuurreis voert u langs de architectonische hoogtepunten van de Picardie. Tijdens uw reis overnacht u in Chateau bon Ton aan de rand van Neuville-sur-Margival. De Picardie strekt zich uit van de lange zandstranden van de Sommebaai in het Westen tot de dichte bossen en de weilanden van de Thierache in het Oosten. In het Zuiden grenst deze streek aan het woud van Compiegne en de wijngaarden van de Champagne. Het glooiende landschap biedt grootste vergezichten. Behalve om haar natuurschoon staat de Picardie bekend als de bakermat van de Gotische architectuur. Nergens vindt men meer kathedralen dan hier. De vele kastelen in de regio getuigen bovendien van een roerige politieke geschiedenis. Een ervaren gids loodst u door dit toeristisch onontgonnen gebied.

Programma:

 • DONDERDAG 2 NOVEMBER

  Vanaf 16.00 Ontvangst.

  20.00 – 21.00 Middeleeuwse architectuur. Deze inleidende lezing staat in het teken van middeleeuwse bouwkunst. Aan de hand van concrete voorbeelden leert u meer over deze bijzondere periode in de architectuurgeschiedenis.

 • VRIJDAG 3 NOVEMBER

  11.00 – 13.00 Excursie Septmonts. Het kasteel van Septmonts werd in de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd als zomerverblijf van de machtige bisschoppen van Soissons. Tijdens deze excursie leert u alles over de geschiedenis van dit merkwaardige bouwwerk.

  14.00 – 16.00 Excursie Coucy-le-Chateau. De heren van Coucy genoten veel aanzien in het Frankrijk van de Middeleeuwen. Het indrukwekkende kasteel dat zij lieten bouwen getuigt van hun prominente positie.

 • ZATERDAG 4 NOVEMBER

  10.00 – 12.00 Excursie Soissons. Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan de Gotische kathedraal van Soissons: de hoofdstad van het departement Aisne en in de vroege middeleeuwen de residentie van de Frankische koningen. Liefhebbers kunnen aansluitend struinen over de weekmarkt bij de kathedraal.

  14.00 – 16.00 Excursie Laon. De indrukwekkende torens van de kathedraal van Laon zijn vanuit de wijde omtrek te zien. Deze excursie staat geheel in het teken van deze parel van de Gotische architectuur.

 • ZONDAG 5 NOVEMBER

  Tot 12.00 Vertrek.

  Voor verdere praktische informatie klik hier